Jaunais Dacia Duster no 17 690 eiro / DACIA NORDE / Jaunumi

Jaunais Dacia Duster no 17 690 eiro

·         Nākamais Duster līmenis – labākā cenas un parametru attiecība savā klasē.

·         Dacia sāk pieņemt pasūtījumus jaunā Duster iegādei Baltijas valstīs.

·         Cenas sākot no 17 690 EUR Latvijā.

·         Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru.

Jaunais Duster nonāks pārdošanā 2024. gada 27. martā. Automašīnas būs pieejamas Dacia salonu tīklā Baltijas valstīs no šī gada jūnija.

Zīmola vērtībām uzticīgais jaunais Duster apvieno pieņemamu cenu ar vēl plašāku salonu un vairākiem jauniem, unikāliem aprīkojuma elementiem.

Cenas un parametru attiecības ziņā jaunais Duster  ir unikāls piedāvājums savā klasē. Cenas sākas no 17 690 EUR Latvijā par Essential aprīkojuma līmeni.

APRĪKOJUMA LĪMEŅI

Jaunā Duster klāsts piedāvā trīs aprīkojuma līmeņus: Essential, Expression un Extreme un Journey – augstākais līmeni ar divām versijām, kuras atšķiras pēc komplektācijas, papildina viena otru un ir salīdzināmas cenas ziņā. Duster Extreme izceļas ar unikālu dizainu un vara brūniem dekoratīviem akcentiem. Tas ir paredzēts brīvdabas aktivitāšu cienītājiem, kuri meklē robustu un praktisku automašīnu (viegli mazgājams MicroCloud polsterējums, modulāri jumta reliņi u.c.). Savukārt Duster Journey ir paredzēts tiem, kam prioritāte ir neuzkrītoša elegance, komforts un uzlabotas tehnoloģijas (automātiskā stāvbremze, Media Nav Live utt.).

YouClip – jauni un atjautīgi piederumi Dacia stilā. Vienkārša, atjautīga un praktiska sistēma, kas ļauj droši piestiprināt vairākus īpašus piederumus galvenajās vietās salonā. Jaunā Duster standarta aprīkojumā ir 4 (Essential aprīkojuma līmenī) vai 6 rūpnīcā uzstādīti stiprinājuma punkti YouClip. To skaitu ir iespējams palielināt vēl par 2 punktiem, pateicoties piedāvājumā pieejamajam kronšteinam, ko piestiprina pie galvas balsta.

Virsbūves krāsu gamma ir papildināta ar Sandstone krāsu (metāliska krāsa). Klients var arī izvēlēties kādu no sešām citām krāsām: Lichen haki, Cedre zaļā, Terracotta brūnā, Schiste pelēkā, Melnā pērle i Alpu baltā.

DZINĒJI UN PIEDZIŅAS TRANSMISIJAS

Jauno Dacia Duster darbina pilnīgi jauns TCe 130 benzīna dzinējs ar “Mild Hybrid” 48 V tipa pirmo elektrifikācijas līmeni un 6 pakāpju mehānisko pārnesumkārbu. Šis jaunās paaudzes 1,2 litru 3 cilindru benzīna dzinējs ar turbokompresoru palīdz samazināt degvielas patēriņu un CO2. emisijas vidēji par aptuveni 10%. Dzinējs ir pieejams versijā ar 4x2 un 4x4 piedziņu.

HYBRID 140 piedziņas bloks, ko Dacia kā pirmais zīmols pasaulē laida tirdzniecībā 2023. gadā Jogger modelī, nu ir pieejams arī jaunajā Duster ar automātisko bezsajūga pārnesumkārbu. Pilsētas apstākļos jaunais Duster HYBRID 140 var braukt pilnā elektriskajā režīmā 80 % no braukšanas laika, savukārt degvielas patēriņš pilsētā var būt par 40% mazāks, salīdzinot ar līdzīgas jaudas iekšdedzes dzinēju, lietotājiem nemainot savus ieradumus.

Dacia ir vienīgais ražotājs, kas piedāvā divdegvielu (benzīna/LPG) dzinējus, kas pieejami ar nosaukumu ECO-G visos zīmolu modeļos ar iekšdedzes dzinējiem. Jaunais Duster arī tiek piedāvāts ar šo rūpnīcā uzstādīto, pārbaudīto tehnoloģiju, kas nodrošina drošību un uzticamību. Gāzes režīmā jaunais Duster ECO-G 100 izdala vidēji par 10 % mazāk CO2, salīdzinot ar tā iekšdedzes ekvivalentiem.

JAUNAIS DUSTER – cenrādis

Cenas ir norādītos EUR, ar PVN.