8 no 10 Eiropas iedzīvotājiem izvēlas elektromobilitāti / DACIA NORDE / Jaunumi

8 no 10 Eiropas iedzīvotājiem izvēlas elektromobilitāti

Pagājušā gada augustā veiktais pētījums par vides un elektromobilitātes jautājumiem Eiropā atklāja, ka eiropieši nopietni raizējas par klimata pārmaiņām. Proti, 62 % respondentu ir mainījuši savus paradumus, lai cīnītos pret klimata pārmaiņām un piesārņojumu. Lai risinātu šīs problēmas, ieguldījums jāsniedz ikvienam. Lielas cerības tiek liktas uz dažādām institūcijām un organizācijām, tostarp valdības pārstāvjiem, uzņēmumiem un automašīnu ražotājiem.

Sabiedrība pašlaik atrodas uz pārmaiņu sliekšņa, ko veicina arvien lielāka informētība par vides krīzi un kontrolēta resursu izmantošana. Dacia pilnībā pieņem šo filozofiju, un to apliecina Spring – jaunais, cenas ziņā pieejamais, pilnībā elektriskais pilsētas automobilis.

Elektromobilitātes perspektīvas Eiropā

Lai cīnītos pret klimata pārmaiņām, ir būtiski attīstīt transporta veidus ar mazāku oglekļa pēdas nospiedumu. Elektrifikācija ir svarīga šī procesa sastāvdaļa, jo elektriskā transportlīdzekļa oglekļa pēdas nospiedums ir puse no tā, ko rada tradicionālie benzīna vai dīzeļa transportlīdzekļi. Tāpēc arī 8 no 10 Eiropas iedzīvotājiem nākamajā desmitgadē labprāt redzētu plašāku elektrisko un hibrīda transportlīdzekļu piedāvājumu.  Lai gan labākā pieeja būtu apvienot cilvēku vides aizsardzības centienus un viņu vēlmi tērēt mazāk naudas saviem auto, tomēr pāreja uz elektromobilitāti joprojām notiek lēni.

"Cilvēki mēdz domāt, ka viņi nobrauc 2000 km katru dienu un līdz ar to viņiem būs pastāvīgi jālādē savs elektriskais transportlīdzeklis. Faktiski tikai 10 % no mums, labi, ja reizi gadā, nobrauc tik lielus attālumus. Nepieciešams elektrisko transportlīdzekli iepazīt tuvāk, lai ieraudzītu, cik viegli ir to uzlādēt mājās, un izjustu prieku,katru dienu uzsākot ar pilnu ‘tvertni’. Vēl jo vairāk, mēdz būt maldīgs uzskats, ka elektroauto izmaksā vairāk nekā auto ar benzīna vai dīzeļa dzinēju, kas bieži vien nav tiesa. Viņi redz tikai pirkuma cenu un neievēro kopējās izmaksas.”
Ēriks Šilbs, elektromobiļu jomas eksperts

Elektriskie modeļi - beidzot par pieejamu cenu

Bet kā lai izstrādā elektromobili par pieņemamu cenu, kas atbilstu autovadītāju vajadzībām šodien un rīt? Dacia to zina! Šis revolucionārais zīmols, kas ir satricinājis autoindustriju ar tādiem populāriem modeļiem kā Logan, Sandero un Duster, ir sācis iekarot elektromobiļu tirgu ar savu jauno pilsētas auto Dacia Spring.

Dacia ir palikusi uzticīga zīmola būtībai, padarot savu elektrisko modeli par cenas ziņā pieejamāko Eiropas tirgū. Ar nobraukuma rezervi līdz 305 km pilsētas vidē (un 230 km WLTP kombinētajā ciklā) Dacia Spring ir ideāls auto gan ikdienas braucieniem, gan garākiem ceļojumiem. Ņemot vērā, ka eiropieši ar savu pilsētas auto nobrauc vidēji 30 km dienā, pilnīgi uzlādēta baterija ikdienas lietošanā izturēs visu nedēļu. Tā kā Spring ir tik viegli vadīt un uzlādēt, visā Eiropā tikai 8 mēnešos tika veikti ap 40 000 pasūtījumu.

Dacia SPRING un autovadītājiem ir līdzīga dzīves filozofija

Kaut gan tie autovadītāji, kas brauc ar Dacia, jau ir atzinuši zīmola filozofiju, Spring panākumi sniedzas daudz tālāk. 8 no 10 Spring īpašniekiem Dacia zīmola auto izvēlējušies pirmoreiz. Spring īpašnieki visos aspektos augstu vērtē šo cenas ziņā pieejamo modeli, pieminēdami, cik patīkami ar to braukt, cik pievilcīgs ir tā dizains un cena.

"Ar elektroauto braucu jau 9 gadus, jo uzskatu, ka tā ir lieta, ko var darīt vides labā. Kad dīlera salonā ieraudzīju Dacia Spring, mani sajūsmināja cena un dizains – viss bija perfekti! Pirms izdarīt pasūtījumu, man bija iespēja doties izmēģinājuma braucienā, pēc kura es zināju – šis man ir īstais auto. Es biju viens no pirmajiem, kas nopirka Spring, un esmu patiešām apmierināts ar to. Ar savu Spring es dodos visur!
Olivjē, Francija

"Biju priecīgs, kad uzzināju, ka Dacia laiduši klajā elektroauto, es uzreiz padomāju: “oho”. Pieejama cena un augsta kvalitāte – to esam pieraduši sagaidīt no Dacia. Automašīnai ir ļoti pievilcīgs dizains, tā ir kompakta, taču ietilpīga – var lepoties ar liela izmēra bagāžas nodalījumu.”
Emīls, Rumānija

"Kad dzirdēju, ka Dacia laiduši klajā savu pirmo elektromobili, es sev teicu: nu ir laiks pāriet uz to. Tas bija īstais laiks to izdarīt.”
Marina, Itālija

"Es strādāju Seviljas centrā un braucu ar savu Dacia Spring katru dienu. Es izvēlējos Spring tāpēc, ka tam bija pieņemama cena un tas atbilst manām vērtībām, jo gan es, gan mana ģimene esam patiesi pārliecināti par ilgtspējīgas elektromobilitātes nozīmību.”
Anna Marija, Spānija

Ēriks Šilbs ir dibinājis sacīkšu komandu “In-Produkt denkt elektrisch”, lai demonstrētu, ka elektromobilitāte un ilgtspējīgs dzīvesveids perfekti sader ar braukšanas prieku. “Mēs piedalāmies sacensībās, lai pierādītu, ka elektromobiļi ir piemēroti visiem braukšanas veidiem. Mēs drīz sasniegsim jaunu pasaules rekordu, veicot četru nedēļu ceļojumu ar elektromobili, kura nobraukuma rezerve ir ap 100 km. Plānojam nobraukt pāri 6000 km ar šo auto, vienkārši lai parādītu, ka tirgū esošās automašīnas labi atbilst ikviena ikdienas vajadzībām.”

Piesakieties "NORDE" jaunumu saņemšanai un esiet pirmais, kas uzzin par NORDE aktuālākajiem piedāvājumiem , akcijāmun citiem NORDE notikumiem.

Pieteikties jaunumu saņemšanai