Jaunais Dacia Spring – Latvijā šā elektriskā auto cena ir sākot no tikai 18 990 eiro / DACIA NORDE / Jaunumi

Jaunais Dacia Spring – Latvijā šā elektriskā auto cena ir sākot no tikai 18 990 eiro

JAUNĀ SPRING KLĀSTĀ IR DIVAS APRĪKOJUMA VERSIJAS – EXPRESSION UN EXTREME

Jaunajā Spring izmantots jaunais Dacia dizains, kuru pirmo reizi varēja redzēt jaunās paaudzes Duster. Robustais, pašpārliecinātais stils padara Spring vēl pievilcīgāku. Šo iespaidīgo pārmaiņu ietekme redzama gan iekšpusē, kura ir pilnībā pārstrādāta, gan ārpusē, kurā jumts ir vienīgā virsbūves daļa, kas saglabāta no iepriekšējā modeļa.

Jaunais Spring ir pieejams sešās krāsās, tostarp jaunajā Safari bēšajā un Brick sarkanajā tonī.

“Kopš izlaišanas 2021. gadā Dacia Spring ir bijusi aktīva loma, padarot elektromobilitāti pieejamu visiem – Eiropa pārdoti vairāk nekā 140 000 automobiļu. Šie panākumi apstiprina lētu elektroautomobiļu pieprasījumu tirgū. Nostiprinot savu pieeju projektēt, kontrolējot izmaksas, turpinām piedāvāt konkurētspējīgus elektroautomobiļus – šoreiz jauno Spring, kura klāstu piedāvājam, sākot no nepilniem 20 000 €, aprīkojot ar jaunām funkcijām un joprojām nodrošinot kombinēto sniedzamību 225 km WLTP ciklā.” – KSAVJĒ MARTINĒ (XAVIER MARTINET), DACIA MĀRKETINGA, PĀRDOŠANAS UN DARĪJUMU VECĀKAIS VICEPREZIDENTS

Media Control multivides sistēma ar vadības pogām uz stūres, kura multivides informāciju un tālruņa zvanus parāda digitālajā vadības panelī, ir Expression versijas standarta aprīkojumā. Tajā ietverti arī divi skaļruņi, Bluetooth savienojums un USB pieslēgvieta.

Media Nav Live navigācijas sistēmai ir liels 10 collu centrālais skārienjutīgais ekrāns, kurā jau astoņus gadus tiek nodrošināta savienota navigācija, informācija par satiksmi reāllaikā un pastāvīgi atjaunotas Eiropas kartes. Tā arī ļauj bez vada lietotu Apple CarPlayTM un Android AutoTM. Media Nav Live sistēmā ir arī divas USB-C pieslēgvietas.

Jaunajam Spring ir arī virkne jauno vadītāja atbalsta funkciju, kas atbilst nesenāko Eiropas Savienības drošības standartu prasībām: uzlabota avārijas bremzēšana (pilsētai / piepilsētai ar automobiļu, gājēju, velosipēdistu un motociklistu noteikšanai), ceļazīmju atpazīšana ar brīdinājumu par ātruma pārsniegšanu, atbalsts novietošanai stāvvietā aizmugurē, avārijas apturēšanas signāls, brīdinājums par joslas maiņu, atbalsts joslas saglabāšanai, brīdinājums par vadītāja uzmanību un zvans ārkārtas situācijām eCall. Lai atvieglotu klientiem dzīvi, Dacia ir pievienojis gudro “My Safety” pogu, kura nodrošina ērtu piekļuvi vadītāja iecienītākajai ADAS konfigurācijai.

ELECTRIC 65 MOTORS TAGAD PIEEJAMS, SĀKOT NO EXPRESSION APRĪKOJUMA VERSIJAS

Šis 65 ZS / 48 kW motors nodrošina dinamisku paātrinājumu, ļaujot kāpināt ātrumu no 0 līdz 100 km/h nepilnās 14 sekundēs. Vēl lētāks, ideāls izmantošanai pilsētās.

Jaunais Spring ir vienīgais pilnībā elektriskais automobilis Eiropā, kura masa ir mazāka par vienu tonnu – augstākā līmeņaExtreme aprīkojuma versijas svars braukšanas kārtībā ir 984 kg. Tas ir tikai 6 kg smagāks par iepriekšējās paaudzes modeli ar līdzīgu aprīkojumu, kaut arī ir ierīkotas daudzas jaunas ADAS, lai ievērotu normatīvās prasības, atjaunināta apdare un paplašināts standarta aprīkojuma klāsts. Pieticīgā svara un efektīvās piedziņas dēļ jaunais Spring patērē vien 14,6 kWh/100 km, gādājot par zemām ekspluatācijas izmaksām.