Izstādē "Auto 2024" Latvijas pirmizrādi piedzīvos Eiropas Gada auto 2024 Renault Scenic E-Tech electric / DACIA NORDE / Jaunumi

Izstādē "Auto 2024" Latvijas pirmizrādi piedzīvos Eiropas Gada auto 2024 Renault Scenic E-Tech electric

Jau šīs nedēļas nogalē, no 19. līdz 21. aprīlim, Ķīpsalā norisināsies Baltijas valstīs lielākā un jaudīgākā auto izstāde "Auto 2024". Kā allaž to veidos trīs tematiskās daļas – Auto, Auto mehānika un Auto Exotica. Mūs šoreiz visvairāk interesē tieši sadaļa Auto, jo tās ietvaros izstādes apmeklētājiem pirmo reizi klātienē būs iespēja novērtēt titula Eiropas Gada auto 2024 ieguvēju, elektrisko Renault Scenic E-Tech electric.

Jā, izstāde "Auto 2024" būs skatuve, uz kuras norisināsies Renault Scenic E-Tech electric Latvijas pirmizrāde. Var teikt, ka pilnīgi jaunais elektroauto Latvijā ieradīsies taisnā ceļā no ikgadējā konkursa Eiropas Gada auto laureātu svinīgās apbalvošanas ceremonijas, kas notika 26. februārī Ženēvas autošova laikā. Todien kļuva zināms, ka 59 profesionālu autonozares žurnālistu žūrija, kas pārstāv 22 Eiropas valstis, par prestižajam titulam piemērotāko automobili šogad izvēlējusies Renault Scenic E-Tech electric. Finālā tas pārspēja BMW 5.sēriju un Peugeot E-3008/3008, kas attiecīgi ierindojās otrajā un trešajā vietā, kā arī BYD Seal, Kia EV9, Toyota C-HR un Volvo EX30.

"Prestižās Gada auto balvas iegūšana ir pamats lepoties ikvienam, kurš piederīgs Renault Group un Renault zīmolam. Šī atzinība parāda to, ka esam izdarījuši pareizas izvēles: rekordliela sniedzamība, plašs un viesmīlīgs salons, kā arī rūpīgi pārvaldīta ietekme uz vidi! To papildinot ar baudījumu pie stūres un "automobiļa dzīvošanai" aprīkojumu, tai skaitā jauno Solarbay panorāmas jumtu un jaunākās paaudzes OpenR Link sistēmu ar iekļautiem Google pakalpojumiem, Scenic piemīt visas vajadzīgās īpašības, lai tas nostiprinātu savu pozīciju Eiropas elektroautomobiļu tirgū," konkursa noslēgumā sacīja Fabriss Kambolivs (Fabrice Cambolive), Renault zīmola izpilddirektors.

Vērienīgu pārvērtību rezultāts

Jaunais Renault Scenic E-Tech electric ir pilnīgs pretstats priekšgājējam daudzās jomās. Ja līdz šim Scenic bija MPV klases automobilis, tad tagad tas ir kompakts SUV. Ja iepriekš tam varēja izvēlēties spēka agregātu no plaša iekšdedzes dzinēju klāsta, tad tagad Scenic ir tikai elektrisks divās visnotaļ jaudīgās versijās. Izmaiņas nenoliedzami ir ievērojamas, taču tai pašā laikā ir īpašības, ko Scenic E-Tech electric vērienīgo transformāciju rezultātā nav zaudējis – tā ir funkcionalitāte, ko slēpj salona un bagāžas nodalījuma ietilpība.

Lai gan ar 4,47 metru attālumu starp bamperiem auto ir nosacīti neliels, tā salonā ir komfortablas sēdvietas pieciem pasažieriem, bet aiz aizmugurējā sēdekļa atzveltnes atrodas bagāžas nodalījums ar iespaidīgu 545 litru tilpumu. Ja atzveltni noloka, tas palielinās līdz pat 1670 litriem.

Līdzi paņemamās bagāžas apjoms ir tikai viens no parametriem, kas jauno Renault Scenic E-Tech electric padara par tāliem ceļojumiem ideāli piemērotu auto. Pateicoties garajai 2,78 metru riteņu bāzei un tālu virsbūves stūros izvirzītajiem riteņiem, auto demonstrē augstu stabilitāti un komfortu, braucot lielā ātrumā, savukārt 87 kWh gaitas akumulators, kas pieejams kombinācijā ar 160 kW jeb 220 zirgspēku elektromotoru, nodrošina līdz pat 625 kilometru sniedzamību (WLTP) ar pilnu uzlādi. Kā alternatīvu var izvēlēties 125 kW jeb 170 zirgspēku Scenic E-Tech electric versiju ar 60 kWh gaitas akumulatoru, kas atbilstoši WLTP ļauj nobraukt līdz 430 kilometriem.

Renault Scenic E-Tech electric ir neapšaubāmi videi draudzīgs auto. Ne tikai tādēļ, ka tas ievērojamus attālumus spēj veikt bez izplūdes gāzēm, bet arī tāpēc, ka tā uzbūvē ievērojamu daļu veido pārstrādāti un viegli pārstrādājami materiāli. Tāpat tas atbilst augstākajām mūsu laikmeta drošības prasībām un piedāvā modernākos tehnoloģiskos risinājumus, tostarp Google pakalpojumu integrāciju, OpenR Link informācijas un izklaides sistēmu ar 12,3 collu digitālo instrumentu paneli un vertikāli novietotu 12 collu centrālo skārienekrānu, Android Auto un Apple CarPlay bezvadu savienojumu, aptumšojamu Solarbay panorāmas stikla jumtu un neskaitāmus citus risinājumus, kas vadītāja un viņa pasažieru ceļojumu padarīs neaizmirstamu. Un tas viss par nedaudz vairāk kā 40 tūkstošiem eiro.

Vairāk informācijas par jauno 100% elektrisko Renault Scenic E-Tech electric un spilgtus vizuālos iespaidus varēs gūt Baltijas valstīs lielākajā auto nozares izstādē "Auto 2024", kas Ķīpsalas izstāžu centra hallēs durvis vērs 19. aprīlī.